Yoga Iyengar ®

Yoga Iyengar ®

El yoga IYENGAR® es un mètode creat per Sri B.K.S.Iyengar (1918-2014), una de les persones mes influents del segle passat segons la revista TIME per obrir el ioga a tothom.

Aquest son els aspectes que defineixen el seu mètode:

  1. Seqüencia i permanència: Les postures es practiquen en un ordre específic i es mantenen un temps determinat, que augmentarà de forma progressiva.
  2. Precisió i alineament: es un fet diferencial d’aquesta metodologia
  3. Atenció individualitzada
  4. Aplicació terapèutica
  5. Professorat
Precisió i alineament

Es visualitza el significat i l’abast de l’alineació. La postura és òbviament més exigent, intensa i requereix molta més consciència corporal i concentració.

Aquesta precisió i alineament ens protegirà mes de possibles futures lesions i augmentarà el fruit dels beneficis de cada āsana, a més de corregir mals hàbits posturals.

Atenció individualitzada
  • Atenció individualitzada a les dificultats (rigidesa…) o dolències ambajuda de suports específics d’aquest ioga.

Aquests suports s’utilitzen sovint també, per intensificar els resultats de les postures aportant espai i llum allà on no hi arriba el cos en aquest moment.

Aplicació terapèutica

B.K.S. Iyengar, després de dècades de pràctica i estudi, va confeccionar adaptacions d’asanes per a que tothom pogués realitzar les postures independentment del seu estat físic o psicològic (estrès…)

Professorat certificat internacional

Han de superar durant anys una rigorosa formació i mantenir-se constantment en formació.

Formen part de la llista oficial de professors de l’Associació de ioga Iyengar del seu país  https://aeyi.org/ així com al directori internacional de professors de la pàgina web oficial de B.K.S.Iyengar. https://bksiyengar.com/

Compten amb els drets del logotip IYENGAR®, que són garantia i l’aval del mètode Iyengar (Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute: R I M Y I) per impartir aquest ensenyament.

És una eina potent de benestar a tots els nivells

Millor salut física, claredat mental, equanimitat, silenci interior, actitud serena, conscient i alegria